Bericht van Bas 11-5 en Jurrian 16-5 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van basvangestel - WaarBenJij.nu Bericht van Bas 11-5 en Jurrian 16-5 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van basvangestel - WaarBenJij.nu

Bericht van Bas 11-5 en Jurrian 16-5

Door: Bas van Gestel

Blijf op de hoogte en volg

16 Mei 2006 | Suriname, Paramaribo

Bas meldt:

Hier alles okay! De overstroming 6 mei hier is achteraf aardig meegevallen, vooral materiele schade van Kosindo en kostgrondjes van mensen uit het dorp. Het water is gekomen tot de tweede rij huisjes op kosindo. Het voetbal veld stond half onderwater. Het huisje waar werner in geslapen heeft is door het water een paar meter naar rechts verplaatst en is schuin komen te staan met het dak een stuk in het water. Het water stond bij deze huisje tot het dak. Het water stond gisteren 10 mei weer hoog aan de oever en kon je weer redelijk normaal het water in. Tijdens de overstroming ging het wassen, kleren wassen en de afwas doen gewoon door vanaf de plaats waar het water stond. Ik houd het kort want het is donker en zie weinig hier op school. Frits heeft deze oude laptop aangesloten en hij werkt prima. Alles gaat nogsteeds naar wens en ben gezond, alleen wondjes genezen heel langzaam.

Jurrian meldt:
Dag Katja en Lex en andere familieleden,

Het gaat goed met de mensen in Kajana. Ik heb net Nanjanman gesproken en
foto's bekeken. Kajana is voor het grootste gedeelte overeind gebleven. De
vakantie woningen van Nanjanman hebben wel allemaal tot het dak in het water
gestaan, zo ook de bakkerij van Mildred. De dorpelingen hebben ook al een
keer voedselpakketten gehad.

Als jullie iets willen doen voor de kinderen in het binneland?
Verzamel geld voor het renoveren van het schoolmeubilair voor o.a. Ligorio
en Djumoe. Deze scholen hebben straks "nieuw" meubilair nodig en omdat dit
bijna de verst gelegen dorpen zijn zullen ze wel als laatste aan de beurt
komen. Het transport alleen al naar die dorpen kost veel geld.
In onze sociale werkplaats wordt het oude meubilair door sociaal zwakkeren
opgeknapt. Het is eenvoudig werk en met een goede leider en die hebben we nu
in dienst, kan er veel werk geleverd worden.
Lijkt het jullie iets en illen jullie meer informatie?
Laat het me weten. Dan stuur ik de nieuwsbrieven en foto's

Groetjes Jurrian

• 16 Mei 2006 - 10:22

Michèle:

Fijn te horen dat je oke bent. Sterkte daar. Nu maak je echt wat mee.

• 24 Mei 2006 - 08:46

Johan:

Nu jij je zwembandje kwijt bent, ben je wel blijven drijven ????

Staat je huisje nog op de plek waar die hoort te staan of is die ook ff gaan drijven?

Suc6

• 25 Mei 2006 - 13:59

Beb:

Amaai Bas daar is heel wat gebeurd de laatste tijd. Wij zijn een tijd weggeweest en heb nu pas vernomen over de watersnood in Surinama. Hopelijk komt alles weer in orde en kun je binnen afzienbare tijd je aktiviteiten weer ter harte nemen. Nu nog even de foto's doornemen want doordat onze pc een tijdje out was sta ik wel achter. Veel succes en groetjes van ons allen.