Overland naar Kajana
Door: Bas van Gestel
29 April 2006 | Suriname, Paramaribo
Paramaribo
Hallo,
De laatste dag van mijn vakantie in Paramaribo.
Morgen ga ik met bus en boot samen met Frits (Radio Thijs 106.8 FM en collega), diesel en andere vracht naar kajana: tocht van twee dagen.
Vandaag zou het vliegtuig met collega's Jenny en Anneke en mijn dozen naar Kajana
gaan, maar er kon niet geland worden in Kajana vanwege natte landingsbaan.
Ze proberen het morgen opnieuw. Maandag geen vliegtuig naar Kajana daarom dus maar overland.
Het regenseizoen schijnt op zijn beginnen te staan, vannacht en vanochtend nonstop geplenst!
Heb weer een hangmat gekocht om morgen nacht te kunnen slapen.
Ik heb veel oranje t-shirts en 3 meter oranje stof gekocht om mijn huis te versieren tijdens het WK! Kan ik zien via Braziliaanse TV dmv schotel bij Frits. Dus elke middag voor de buis!
Waarschijnlijk zit ik ergens begin juli weer een paar dagen in Paramaribo.
Brieven per post blijven natuurlijk altijd welkom en vind ik heel heel heel erg leuk!:
Jurrian Dekkers
t.a.v Bas van Gestel
Postbus 13425
Paramaribo
Suriname
Het gaat u allen goed! veel plezier met de beginnende lente en alle lekkere biertjes op het strand. Ik hou het op Djogo's bij Meo!
Groetjes
Bas
29 April 2006 - 18:53
Beb:
Amai je zit nu in de nattigheid Bas.Hopelijk is het niet te erg en blijven de wegen min of meer begaanbaar. Hoelang duurt eigenlijk zo'n regenseizoen?Hier in Belgie is het weer bijtend koud ondanks dat 1Mei voor de deur staat. 0Nietemin leven we op hoop en genieten van de ontluikende natuur.Hier is alles weer in orde. Hou je taai daarginds. Nu nog even je foto's bewonderen. Groetjes van ons allen. -
01 Mei 2006 - 18:31
Edwin:
Hee Bas,
Erg leuk wat van je te horen. Het klinkt echt geweldig wat je daar allemaal aan het doen bent. Jammer dat je er niet bij was met Koninginnenach en dag. Ik had twee collega's uit het buitenland op bezoek (een Ier en Nieuw-Zeelander). Koninginnenach geeindigd in gabors en el bashra en pas om 7 uur pittuh, volgende dag naar a'dam en in de nachttrein van 4.46 terug en pas om 7 uur pittuh. Het is stervenskoud in NL (je had geen betere tijd kunnen kiezen om naar suriname te gaan). Verder niet veel nieuw uit het altijd goddelijke den haag.
Groet,
Edwin -
10 Mei 2006 - 21:25
Noor:
Hallo allen! Ik dacht misschien vinden jullie het ook prettig te weten hoe het -vermoedelijk- in Kayana gaat in de nattigheid. Ik sprak met de stichting Kayana, en ze konden me vertellen dat Kayana midden in het overstroomde gebied ligt, maar dat het hoger is en daarom nu nog droog. Dit was de stand van zaken op woensdagochtend, maar de rivier groeit alleen maar en het regent nog steeds. Daarom worden waarschijnlijk de leraren ge-evacueerd naar Paramaribo. Uhh als Bas wil gaan dus... Verder kon de meneer van de stichting niks zeggen over eventuele tekorten aan eten en drinken, maar er is een redelijke kans dat die dus wel gaan komen. Maar goed, ze kunnen het water aan zien komen (voorspellingen) en ze hebben kennelijk back-up plannen voor evacuatie dus panieken heeft geen zin :D
Bas, zo heb ik de informatie doorgekregen. Ik hoop dat het goed met jullie & het dorp gaat!
XXX Noor
ps de stichting houdt me op de hoogte (wil je dat ook dan kun je ze bellen)dus eventuele up-dates zal ik hier ook plaatsen -
15 Mei 2006 - 07:46
Frony:
Hallo,
gisteren kreeg ik eze email van Jurrian. Jurrian is het contactpersoon van de leerkrachtten in Paramaribo!!
Dag allemaal,
Zojuist radiocontact met Kajana gehad.
Ze maken het goed. Het water is aan het zakken, reeds 1 1/2 meter. De school en de lerarenwoningen hebben nooit in het water gestaan.
De school draait ook gewoon door.
Groetjes Jurrian